Centar za razvoj neprofitnih organizacija (CERANEO) u partnerstvu s  Agencijom lokalne demokracije Osijek, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Agencijom lokalne demokracije Brtonigla i udrugom Zdravi grad iz Splita provodi projekt „Europeizacija hrvatske socijalne politike i hrvatska socijalna povelja“ financiran od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Cilj projekta je povećanje kapaciteta dionika na regionalnoj razini za suočavanje s rastućim socijalnim rizicima u kontekstu europeizacije hrvatske socijalne politike.

U okviru projekta analizirali smo trendove socijalnih pokazatelja za županije obuhvaćene projektom, a nakon toga smo održali 4 regionalne rasprave s ciljem upoznavanja lokalnih dionika s aktualnim programima i konceptima europske socijalne politike te s ciljem identificiranja problema i izazova u području socijalne politike i socijalnih usluga na njihovom području.

U utorak, 15. prosinca, organiziramo završni skup projekta na kojem ćemo predstaviti ključne nalaze temeljem analiza i regionalnih rasprava te s ciljem poticanja rasprave o izazovima i mogućnostima razvoja socijalnih programa i usluga u skladu s načelima socijalnog ulaganja, socijalnog poduzetništva i inovacija, europeizacije te drugih.

Na završnom skupu izlaganja će održati: Ana Miljenović na temu “Lokalni socijalni razvoj u okviru lokalnih regionalnih nejednakosti“, Danijel Baturina na temu “Izazovi razvoja trećeg sektora u Hrvatskoj“  te  Tijana Bogdanić ispred udruge “RODA“ s prezentacijom “ Rodino društveno (socijalno) poduzetništvo“.

Ovdje možete preuzeti program rada.

 

Slike s održanog Završnog skupa

7 6 5 4 3 2 1 8