Zakon o socijalnoj skrbi čl. 117. navodi “Veliki gradovi i gradovi sjedišta županija dužni su u svom proračunu osigurati sredstva za uslugu prehrane u pučkim kuhinjama, kao i pružanje usluga smještaja u prihvatilišta ili prenoćišta za beskućnike na način propisan ovim Zakonom.”

Iako su veliki gradovi i gradovi sjedišta županija dužni prema Zakonu osigurati sredstva za uslugu smještaja beskućnika, veliki broj gradova još uvijek ignorira svoju zakonsku obvezu i za takvo nepostupanje zasad ne snose sankcije.

U sklopu trogodišnjeg programa “Osnaživanje beskućnika, podrška stručnjacima i izgradnja inovativnih modela skrbi o beskućnicima“, CERANEO je u suradnji s Hrvatskom mrežom za beskućnike u četvrtak, 20. rujna 2018. godine, organizirao okrugli stol o problematici beskućništva u gradu Virovitici, s ciljem osvještavanja javnosti i ključnih dionika o važnosti pokretanja programa skrbi za beskućnike na tom području.

Zahvaljujemo svim sudionicima na aktivnom sudjelovanju te domaćinima Gradskog društva Crvenog križa Virovitica na pomoći i podršci u organizaciji događanja.

TV prilog s događanja možete pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=BxEJCsMYY6E