Skip to content

ODRŽANA 5. EDUKATIVNA RADIONICA JAČANJA KAPACITETA “Ojačati online komunikaciju, vještine zagovaranja i podizanja svijesti aktivista”

Dana 11. lipnja 2024. održali smo 5. edukativnu radionicu jačanja kapaciteta za organizacije civilnog društva na temu “Ojačati online komunikaciju, vještine zagovaranja i podizanja svijesti aktivista”. Radionica je održana u sklopu projekta PROTEUS- Zaštita vrijednosti i temeljnih prava EU-a kroz sudjelovanje javnosti i pomoć civilnom društvu u srednjoj Europi (101091627).

Cilj ove radionice bio je ojačati online komunikaciju, vještine zagovaranja i podići svijest aktivista.

Sudionici su dobili nova saznanja o načinima kako učinkovito koristiti online alate za komunikaciju s medijima i donosteljima odluka; kako i gdje pratiti informacije o temama od interesa i kako da se pravovremeno uključiti u proces donošenja odluka; koje mehanizme koristiti tijekom objava i izvještavanja pojedinih aktivnosti koje provode, kako funkcioniraju i putem kojih kanala mogu pristupiti pojedinim institucijama u EU i u Hrvatskoj, kako uspostaviti i održavati komunikaciju s pojedinim medijima, kako se pripremiti za javni nastup i sastanke s pojedinim ključnim dionicima te pri lobiranju ili zastupanju pojedinih ideja.

Tijekom radionice bili su predstavljeni i primjeri dobre prakse. Radionicu je putem Zoom platforme vodila gđa. Andrea Vodanović – Voditeljica EU politike u URANIA Media, koja uspješno vodi vlastitu marketinšku agenciju u Brusselsu. Iskustvo je stekla radeći u domaćim i inozemnim organizacijama na raznim pozicijama, između ostaloga kao PR konzultant.

Radionica se provodi u sklopu projekta PROTEUS, Poziv organizacijama civilnog društva za sudjelovanje u izgradnji kapaciteta za podršku građanskom aktivizmu i uključivanju u ruralnim područjima (012023).

Više o projektu možete pronaći putem web stranice https://ceraneo.hr/…/proteus-zastita-vrijednosti-i…/.

#edukacija#OCD#ruralno

#EngagingCentralEurope

Skip to content