U četvrtak, 26. listopada 2017. godine, održali smo Javnu tribinu i prikaz fotografija „skrivenog beskućništva“ u Hrvatskoj, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Javna tribina je organizirana u sklopu trogodišnjeg projekta “Osnaživanje beskućnika, podrška stručnjacima i izgradnja inovativnih modela skrbi o beskućnicima“ s ciljem osvještavanja javnosti i ključnih dionika o problematici beskućništva, s posebnim naglaskom na zagovaranje šire definicije pojma beskućnik prema ETHOS tipologiji beskućništva i stambene isključenosti.

Stručna suradnica CERANEO-a, Iva Mrdeža uvodno je predstavila projekt i postignute rezultate za prvu godinu provedbe, nakon čega je voditeljica projekta Petra Bratoš govorila o stanju beskućništva u Hrvatskoj i izazovima širenja definicije pojma beskućnik prema ETHOS tipologiji beskućništva i stambene isključenosti .

Kvalitetna tematska rasprava je okupila relevantne dionike koji su razmijenili mišljenja, iskustva i ideje u svrhu lakše analize stanja, priprema mjera i programa usmjerenih rješavanju problema „skrivenih“ beskućnika.

Zahvaljujemo se svim dionicima koji su se odazvali pozivu na Javnu tribinu i svojim sudjelovanjem doprinijeli kvalitetnoj raspravi koja je iznjedrile važne ideje i preporuke za daljnji rad u ovom području.