U srijedu  17. 11.2021. u Društvenom centru Rojc u Puli održana je radionica prijenosa znanja za partnere i ključne dionike u Istarskoj županiji.

Radionicu su u okviru projekta “A gdje si ti ? Reaktivacija i reintegracija neaktivnih mladih u NEET statusu” održale zaposlenice CERANEO-a, uz potporu i suradnju partnera na projektu Gradskog društva Crvenog Križa Pula te Punkta.

U zajedništvu s partnerima detektirani su ključni dionici u zajednici te su osnaženi njihovi kapaciteti za rad s neaktivnim mladim  osobama u NEET statusu. Također, stručnjaci su podijelili izazove na koje nailaze u radu s mladima, posebice identifikacije, pristupa i motivacije mladih osoba za uključivanje u usluge koje postoje u lokalnoj zajednici te su zajedničkom diskusijom preneseni primjeri dobre prakse.

Provedenom radionicom osnaženi su kapaciteti lokalnih stručnjaka za rad s neaktivnim NEET osobama u zajednici. Stručnjaci su izrazili zadovoljstvo sudjelovanjem na radionici te prilici za dodatnim umrežavanjem ključnih dionika kao i razvijanju alata za rad s mladim neaktivnim osobama.

Veselimo se sljedećoj radionici prijenosa znanja i iskustva koju ćemo održati u Zagrebu.

 

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda.