U sklopu projekta “Inovativan model socijalnog uključivanja beskućnika, osnaživanja stručnjaka i jačanja kapaciteta Hrvatske mreže za beskućnike”, u prostorijama udruge „Hrvatska mreža za beskućnike“, Kneza Branimira 53, 10000 Zagreb održana je zadnja radionica podrške beskućnicima za pronalazak posla u prvoj godini provedbe projekta.

Tema radionice bila je:  „Pretraživanje poslova u praksi (na što paziti prilikom traženja posla, potencijalne zamke i na što treba obratiti pozornost)“

Cilj radionice produbiti temu pronalaska posla. Istražili smo i raspravili putem kojih kanala sudionici radionice traže i pronalaze posao. Nadalje, objasnili su nam na što im je bitno prilikom odabira oglasa i potencijalnog posla, a s druge strane koje oglase i poslove zaobilaze. Pojedini sudionici su nam pokazali kanale putem kojih pronalaze posao, a nekima smo tek pomogli pronaći kanale koje će koristiti u budućnosti. Pomogli smo im u selektiranju oglasa, objasnili im koje informacije u oglasu su bitne i na što trebaju obratiti pozornost prilikom odabira poslova. Na taj način uspjeli smo dobiti potpuniji uvid u prvu fazu pronalaska posla na kraju prve godine provedbe ciklusa radionica podrške za pronalazak posla.

Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Hvala našoj partnerskoj organizaciji HRVATSKOJ MREŽI ZA BESKUĆNIKE.