CERANEO je ove godine u sklopu trogodišnjeg projekta “Inovativan model socijalnog uključivanja beskućnika, osnaživanja stručnjaka i jačanja kapaciteta Hrvatske mreže za beskućnike” sudjelovao u organizaciji i podršci 15. Nacionalnog susreta o beskućništvu u suradnji s Udrugom MOST, Hrvatskom mrežom za beskućnike te Udrugom sv. Jeronim.

U sklopu nacionalnog susreta predstavnice CERANEO-a su povodom Svjetskog dana beskućnika sudjelovale na konferenciji “Lica beskućništva“, koja se održala  8.10.  u Splitu u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika.

Na konferenciji je predstavljena reportaža “Nedokumentirani” o problemu beskućništva u Hrvatskoj, a posebno beskućnika prema ETHOS  tipologiji beskućništva i stambene isključenosti, Europskog saveza nacionalnih organizacija koje rade s beskućnicama – FEANTSA, na temu „skrivenih beskućnika“.

Svijest javnosti o problemu beskućništva još uvijek je uglavnom ograničena na najvidljiviju skupinu osoba bez krova nad glavnom – apsolutne beskućnike. Osobe u neadekvatnim, ilegalnim i nesigurnim uvjetima stanovanja još uvijek nisu percipirane kao osobe u beskućništvu ili u riziku od beskućništva.

Osim toga,  predstavnice CERANEO-a su u subotu 9. listopada sudjelovale i u društveno korisnoj akciji čišćenja plaže u Kaštelima, zajednički s ostalim članicama Mreže te beskućnicima.