U prostorijama udruge Most u Splitu, 14. rujna održan je Sastanak članica Hrvatske mreže za beskućnike u sklopu projekta “Razvoj programa društveno korisnog učenja za aktivni angažman studenata u području prevencije beskućništva i socijalnog uključivanja beskućnika”, sufinanciranog iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Sudionicama/ima približen je model društveno korisnog učenja te su raspravljene prednosti suradnje akademske zajednice i civilnog društva kroz ovaj model kao i obveze i mogućnosti udruga koje Mreža okuplja, kao partera u zajednici. Predstavnicama/ima udruga predstavljeni su kolegiji unutar kojih će ovaj Projekt implementirati model društveno korisnog učenja te su okupljeni sudionici dali smjernice za izradu mentorskih programa za uključivanje studenata u područja njihova rada.

Zahvaljujemo svim okupljenim sudionicima na korisnim smjernicama. S nestrpljenjem očekujemo novu akademsku godinu i provedbu studentskih projekata u zajednici.