Predstavnici udruge CERANEO  i Hrvatske mreže za beskućnike su u srijedu, 22.3.2017. u Ljubljani  održali sastanak s predstavnicima udruge Društvo za pomoč in samopomoč brezdomovcev Kralji ulice i predstavnikom Inštituta za socialno varstvo Slovenije. Cilj sastanka u Ljubljani bio je prikupiti potrebno znanje i dobiti uvid u iskustva Slovenije u razvijanju metodologije prikupljanja broja beskućnika prema FEANTSA-i koju želimo implementirati u Hrvatskoj.

Posjet Ljubljani iskoristili smo i za posjet primjeru dobre prakse socijalnog poduzetništva za beskućnike „Stara roba, nova raba“, primjeru dobre prakse socijalne inovacije Housing First stambenog modela zbrinjavanja beskućnika, prihvatilištu za beskućnike i dnevnom boravku za beskućnike.

Vezano za aktivnost metodologije prikupljanja podataka o broju beskućnika, slijede nam  konzultacije i sastanci s predstavnicima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  Centara za socijalnu skrb, Hrvatske mreže za beskućnike i Državnog zavoda za statistiku.