Skip to content

Održana međunarodna ERNOP konferencija u Zagrebu

CERANEO je kao partner zajedno s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu pridonio organizaciji i provedbi međunarodne znanstvene konferencije Europske istraživačke mreže o filantropiji (ERNOP).

ERNOP (European Research Network on Philantropy) je mreža koja okuplja istraživače iz područja zakladništva i filantropije te svake dvije godine organizira znanstvene konferencije kako bi potakla raspravu o zakladništvu i filantropiji.

Ovogodišnja konferencija pod nazivom “Filantropija i kriza – Uloge i funkcioniranje filantropije u vremenima društvenih preokreta” organizirana je na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu od 28. do 30. lipnja 2023. godine.

Događaj je okupio preko 150 sudionika većinom iz europskih zemalja. Okupila je znanstvenike iz svih disciplina i praktičare filantropije koji dijele motivaciju za raspravom o svrsi i praksi filantropije u današnje vrijeme. Konferencija je dala priliku za traženjem odgovora na pitanja o tome kako bi se filantropija mogla razvijati u budućnosti.

Skip to content