U srijedu, dana 27.10.2021. godine, u sklopu projekta” ? “, održana je početna konferencija istoimenog naziva. Konferencija je održana u prostoru HUB385, Franje Petračića 6, Zagreb. Predstavnice CERANEO-a, Sara Dželalija i Ana Zadelj, predstavile su projekt različitim profilima stručnjaka. Na konferenciji su prisustvovali razni zainteresirani dionici. Neki od njih su predstavnici partnerskih organizacija, organizacija civilnog društva, predstavnici akademske zajednice, stručnjaci zaposeni u Centrima za socijalnu skrb, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i mnogi drugi.

 

Na konferenciji su sudjelovali predavači sa znanjima i iskustvima u području NEET populacije. Posebno ističemo izv.prof.dr.sc. Gordanu Berc, Predstojnicu Studijskog centra socijalnog rada koja je održala pozdravni govor te uvodno progovorila o NEET populaciji, također prof.dr.sc. Gojka Bežovana sa Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada koji je održao predavanje na temu koja je povezanost Akcijskog plana Europskog stupa socijalnih prava i NEET populacije te upozorio na važnost suradnje centara za socijalnu skrb, zavoda za zapošljavanje te odgojno-obrazovnih ustanova.

Profesori na Pravnom fakultetu, doc.dr.sc. Danijel Baturina i izv.prof.dr.sc. Marijana Majdak predstavili su rezultate istraživanja na temu NEET populacije. Tako je doc.dr.sc. Danijel Baturina izlagao na temu koji su izazovi i mogućnosti rada s mladima u NEET populaciji te predstavio rezultate istraživanja koje je provedeno sa stručnjacima koji rade s NEET populacijom te sa mladima u NEET statusu, a izv.prof.dr.sc. Marijana Majdak sa Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada predstavila je kako je to biti u NEET statusu iz korisničke perspektive, koje su rizične okolnosti koje dovode mlade do NEET statusa te kakva je njihova perspektiva na tržištu rada iz perspektive mladih i stručnjaka koji s njima rade.

U sklopu konferencije, Marija Halić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Zagreb, predstavila je stanje na tržištu rada na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a Anita Brajković Skoko, stručna savjetnica ispred Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) o tome kako motivirati mlade u NEET statusu da se dodatno obrazuju.

Više informacija o projektu možete saznati na web stranici: neet.hr