Uz podršku partnera na projektu „Reaktivacija i integracija marginaliziranih mladih – NEET na tržište rada – RIM“, 9. srpnja, u prostorijama Studijskog centra socijalnog rada održana je početna konferencija na kojoj je Projekt i predstavljen (Petra Bratoš – Ceraneo), a dobili smo uvid u okvire hrvatskih i europskih iskustava institucionalnih mjera i izazova te karakteristika NEET populacije kao ranjive društvene skupine (Danijel Baturina – Studijski centar Socijalnog rada).

Detaljno su predstavljeni programi i pristupi nezaposlenim mladima, statistički podaci i mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (gđa Marija Halić), a na konkretnom primjeru ENTRE-YOU modela, upoznati smo s iskustvom provedbe i modulima samog modela (g. Andrija Petrović) čija će uspješnost biti još jednom testirana kroz Projekt.

Partner na Projektu, ISUM (g. Martin Makarun) dao je primjer pozitivne prakse integracije unutar Črnomerec Job Club-a – Črnkas, a sudionice/sudionici raspravom su potvrdili važnost i problematiku NEET područja.