U suradnji sa Socijalnim vijećem Grada Zagreba i Centrom za razvoj neprofitnih organizacija Grad Zagreb je 24. ožujka 2021. godine na Zagrebačkom velesajmu, u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER-a održao prezentaciju komparativne Socijalne slike Grada Zagreba 2019. – 2020., pod nazivom Izazovi nošenja sa socijalnim učinkom COVID krize i potresa.

Socijalna slika Grada Zagreba čini zbir pokazatelja i socijalnih indikatora o kvaliteti života Zagrepčanki i Zagrepčana. U predstavljanju Socijalne slike ( druge po redu komparativne), stavljen je naglasak na izazove nošenja sa socijalnim učinkom krize koronavirusa i potresa u Zagrebu, ali i prikaz stanja i izazova socijalnog razvoja u devet područja : stanovništvo, kućanstvo i obitelj, stanovanje, odgoj i obrazovanje, ne/zaposlenost, ekonomski pokazatelj, zdravstvena zaštita, programi socijalne skrbi te sufinanciranje projekata.

Obnašateljica  dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako socijalna slika služi kao osnova za implementaciju novih politika u socijalnu sliku Zagreba, s obzirom na to da je ona jasan pokazatelj rastućih potreba među najranjivijim skupinama u društvu.

Prof.dr.sc. Gojko Bežovan iz Centra za razvoj neprofitnih organizacija, ujedno voditelj tima za izradu Socijalne slike Grada Zagreba, predstavio je trendove te naglasio kako je ovim dokumentom tematizirano što se u Zagrebu dogodilo u proteklih godinu dana, u okolnostima pandemije i potresa. Sve promatrane dimenzije donose osvrt na ta dva događaja i njihove učinke u razdoblju od početka 2019. do prve polovice 2020.

Socijalnu sliku možete preuzeti klikom na: http://ceraneo.hr/wp-content/uploads/2021/04/Socijalna-slika-Grada-Zagreba-2019.-2020..pdf