U organizaciji pučke pravobraniteljice Lore Vidović jučer je održan okrugli stol pod nazivom “Znate li što potpisujete? – Starije osobe i rizici dosmrtnog uzdržavanja” na kojem su predstavljeni rezultati najnovijeg istraživanja o stavovima vezanim za sklapanje ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, temeljnim razlikama u odnosu na doživotno uzdržavanje te drugim pozitivnim i negativnim posljedicama ovog oblika skrbi o osobama starije životne dobi. 

Na Okruglom stolu ispred CERANEO-a sudjelovala je Iva Mrdeža koja je u raspravi istaknula neke od rezultata projekta “Akcijski orijentirano istraživanje o nasilju nad starijim osobama na području Sjeverne Hrvatske“. U komentaru je poseban naglasak stavila na potrebu poticanja suradnje među lokalnim dionicima u području skrbi za osobe starije životne dobi kao i na razvijanje dostupnih i priuštivih usluga skrbi za starije osobe, s posebnim naglaskom na starije osobe u ruralnim sredinama.

Navedeni komentari dio su zaključaka prethodno spomenutog projekta koji je CERANEO provodio od studenog 2017. do listopada 2018. godine uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više o rezultatima projekta dostupno na poveznici: http://www.ceraneo.hr/wp-content/uploads/2018/10/Izazovi_prevencije_nasilja_nad_starijima.pdf

Više o radu i zaključcima Okruglog stola na: http://bit.ly/2MrGdeo.
https://www.youtube.com/watch?v=QObSBGQFsXI