Ovog su tjedna održana uvodna predavanja na kolegijima “Metode analize u socijalnoj politici” te “Civilno društvo i socijalna politika”.

Uz izvoditeljicu/izvoditelja kolegija profesora Bežovana i profesoricu Matančević, ispred CERANEO-a Iva Mrdeža studenticama i studentima predstavila je model društveno korisnog učenja s obzirom na partnerske organizacije u zajednici i tematiku kolegija koji će prvi put ove godine biti održavani po inovativnom i kreativnom modelu.

Polaznice i polaznici kolegija bit će osnaženi stvarnim iskustvom korisnim za izlazak na tržište rada, a  ojačati će i kapacitete pojedinih članica Hrvatske mreže za beskućnike kroz svoj aktivni angažman, dosad stečena znanja i vještine te ona nova koje će tek steći u ovoj akademskoj godini uz pomoć svojih profesora mentora.

Iznimno nas veseli zajednička provedba studentskih projekata društveno korisnog učenja u sklopu pilot projekta koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, “Razvoj programa društveno korisnog učenja za aktivni angažman studenata u području prevencije beskućništva i socijalnog uključivanja beskućnika”.