Skip to content

STRUČNI SKUP “Izazovi priuštivog i održivog stanovanja u Hrvatskoj”

U sklopu programa za istraživanje i inovacije Europske unije Obzor 2020, na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s CERANEO-om, provodi se projekt Marie Skłodowska-Curie akcije (MSCA) pod nazivom „RE-DWELL – Delivering affordable and sustainable housing in Europe.“ (http://www.re-dwell.eu).

Povodom završavanja projekta, projektni partneri Pravni fakultet u Zagrebu i CERANEO-Centar za razvoj neprofitnih organizacija organiziraju stručni skup na kojem će biti predstavljeni rezultati istraživanja. Cilj skupa je doprinijeti izradi provedivih rješenja za goruće izazove pristojnog priuštivog i održivog stanovanja za sve društvene skupine u Hrvatskoj. Skup pod nazivom „Izazovi priuštivog i održivog stanovanja u Hrvatskoj“ održat će se 17. rujna 2024. godine u Kući Europe u Zagrebu, s početkom u 13 sati.

Rezultate će predstaviti Marko Horvat, doktorand na projektu i prof. dr. sc. Gojko Bežovan. Nakon uvodnog djela i predstavljanja rezultata projekta, biti će održana panel rasprava o iskustvima i dosezima stambenih programa koji se provode kao inicijative odozdo u nekoliko naših gradova, na kojem će sudjelovati gradolnačelnik Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, Goran Jeras- upravitelj Zadruge za etično financiranje i suosnivač “MOBA” europske zadruge za stanovanje te državni tajnik, gospodin Željko Uhlir, ispred Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Molimo Vaše sudjelovanje prijavite na sljedećoj POVEZNICI.

Radujemo se Vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju.

RE-DWELL “Delivering affordable and sustainable housing in Europe” has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under the Marie Skłodowska-Curie grant agreement No 956082.

Skip to content