Skip to content

Gostovanje u “Razgovoru s razlogom”

04. travnja 2023. predsjednik CERANEO-a prof. dr. sc. Gojko Bežovan gostovao je u emisiji HRT-a “Razgovor s razlogom”.

Predsjednik je uputio širu javnost u viziju Hrvatske kao socijalne države te probleme s kojima se socijalna država danas susreće. Pričao je o opstanku i budućnosti socijalne države, a time i socijalnih prava u Hrvatskoj. U skladu s navedenim, osvrnuo se na potrebu europeizacije socijalne politike Hrvatske s obzirom na hrvatsko članstvo u Europskoj uniji. Osobito je to značajno u odnosu na Europski stup socijalnih prava koji je EU proglasila, a Hrvatska potvrdila njegovu primjenu.

CERANEO potrebu za primjenom Europskog stupa socijalnih prava potiče kroz trenutno aktualni projekt “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u implementaciji Europskog stupa socijalnih prava u Hrvatskoj”. Kroz projekt se pripremila metodologija praćenja ESSP-a u Hrvatskoj koja je dostupna na web stranici CERANEO-a te se planira praćenje provedbe na regionalnim razinama.

Projekt “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u implementaciji Europskog stupa socijalnih prava u Hrvatskoj” podržan je kroz Fond za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Snimku intervjua možete pronaći na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=2Cu27fiG6l8

Skip to content