Skip to content

Održana radionica tematike “Prikupljanje sredstava OCD-a za jačanje financijske održivosti”

Dana 27. veljače 2024.g. putem Zoom platforme održana je 3. radionica za jačanje kapaciteta OCD-a na temu Prikupljanje sredstava OCD-a za jačanje financijske održivosti. Radionica je održana u sklopu projekta PROTEUS- Zaštita vrijednosti i temeljnih prava EU-a kroz sudjelovanje javnosti i pomoć civilnom društvu u srednjoj Europi (101091627).

Cilj ove radionice je bio poboljšati vještine prikupljanja sredstava OCD—a kako bi ojačali svoju financijsku održivost. Isto tako sudionici su tijekom radionice dobili znanja o programima financijskih potpora OCD-a na različitim razinama, o primjerima dobre prakse kod nas i u susjednim zemljama, te o različitim mogućnostima financiranja putem humanitarnih akcija, crowdfundinga i ostalih inovativnih modela financiranja. Na radionici su sudjelovali predstavnici iz 40 OCD-a koji su aktivno sudjelovali tijekom radionice.

Radionicu je proveo prof.dr.sc. Gojko Bežovan– redoviti profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada, s dugogodišnjim iskustvom praćenja i rada u civilnom društvu u zemlji i inozemstvu, politika EU-a te planiranja metoda i načina prikupljanja sredstava OCD-a.

#edukacija #OCD #ruralno #pravaipolitikeEU

#Engaging Central Europe

Skip to content