Skip to content

Održana radionica tematike “Vještine osobnog zagovaranja aktivista”

Dana 12.12.2023.  i dana 26.3.2024. putem Zoom platforme održali smo edukativnu radionicu za jačanja kapaciteta OCD-a -Poboljšati vještine osobnog zagovaranja aktivista OCD-a u ruralnim ili perifernim područjima u sklopu projekta PROTEUS- Zaštita vrijednosti i temeljnih prava EU-a kroz sudjelovanje javnosti i pomoć civilnom društvu u srednjoj Europi (101091627).

Cilj ove radionice bio je poboljšati vještine osobnog zagovaranja aktivista OCD-a u ruralnim ili perifernim područjima kako bi se olakšao angažman s lokalnim vlastima.

Sudionici su dobili nova saznajna o tome što je to zagovaranje, koje su razlike između zagovaračkih strategija i drugih oblika strateškog djelovanja, koji sve pristupi zagovaranju i zagovarački modeli postoje, te kako se radi plan zagovaranja. Na kraju radionice prikazani su primjeri dobre prakse. Radionicama je sveukupno prisustvovalo 21 predstavnik OCD-a različitih profila OCD-a iz kojih dolaze.

Radionice je vodila gđa. Snježana Petrušić, izvršna direktorica Centra za održivi razvoj s bogatim iskustvom pripreme i provedbe projekata te praćenja zagovaranja u području civilnog društva u zemlji, posebice u ruralnim područjima u kojemu i sama djeluje.

Radionica je provedena za predstavnike OCD-a koji su tijekom radionice zajedno s predavačicom razmijenili iskustva u pokušajima zagovaranja za različite svrhe u manjim/ruralnim područjima, očekivanjima, učenju iz vlastitog iskustva te iskustva drugih i primjerima dobre prakse zagovaranja u ruralnim područjima.

#edukacija #OCD #ruralno #pravaipolitikeEU

#Engaging Central Europe

Skip to content