Skip to content

Održana peta radionica psihosocijalne podrške beskućncima

Peta radionica psihosocijalne podrške beskućnicima održana je 08. veljače 2023. godine s temom „Podrška kao način suočavanja s krizama“ na kojoj je sudjelovalo tri korisnika/ca.

Ciljevi ove radionice bili su:

  • upoznati različite strategije za suočavanje sa krizama i teškim životnim situacijama
  • razvijati osobne resurse za pomoć pri suočavanju i nošenju s krizama
  • jačati pozitivnu socijalnu mrežu kao oblik osnaživanja tijekom suočavanja s krizama

Kroz dublje otvaranje sudionika radionice, počele su se otkrivati krize i poteškoće s kojima se susreću. Kako su više govorili o problemima s kojima se suočavaju svakodnevno, tako kroz otvorena pitanja ih se nastojalo navesti da sami prepoznaju svoje resurse i strategije koje imaju u suočavanju s krizama. Isto tako nastojalo ih se osnažiti da bez obzira na birokratske probleme i sporost sustava, da pojedinci koji rade unutar tih institucija mogu biti od iznimnog značenja za donošenje konstruktivnih odluka. Poticalo ih se na prepoznavanje važnosti institucionalne socijalne mreže koja može biti jedna snažna podrška i početni pokretač u promjeni njihovih životnih okolnosti.

Projekt „Inovativan model socijalnog uključivanja, osnaživanja stručnjaka i jačanja kapaciteta Hrvatske mreže za beskućnike“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Skip to content