Skip to content

Studijsko putovanje udruzi Milosrđe – primjer dobre prakse rada i skrbi o beskućnicima

Dana 16. veljače 2023., 25 studenata Studijskog centra socijalnog rada pod vodstvom CERANEO-a posjetili su udrugu Milosrđe – Cntar za beskućnike s ciljem upoznavanja naših budućih stručnjaka/inja s primjerom dobre prakse rada i skrbi o beskućnicima na području Karlovačke županije i šire. Udruga je posebna po velikom zalogu za reintegraciju beskućnika u društvo kroz rad. Uz ugovorenu suradnju s učilištem, na imanju udruge korisnici odrađuju praktičnu nastavu kako bi ojačali znanja i vještine za buduće zanimanje i povećali svoju konkurentnost na tržštu rada.

Studente je realističan prikaz stanja, izazova i načina rada s beskućnicima senzibilizirao, osnažio i učinio spremnijim za svoje profesionalno djelovanje.

Hvala korisnicima koji su podijelili svoju životnu priču i želimo im sreću pri pronalasku zaposlenja po završetku programa osposobljavanja za izabrana zanimanja.

Hvala domaćinu, Gradu Karlovcu i Aquatika što su naš studijski boravak učinili ljepšim i poučnijim.

Projekt „Inovativan model socijalnog uključivanja beskućnika, osnaživanja stručnjaka i jačanja kapaciteta Hrvatske mreže za beskućnike“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Skip to content