Skip to content

Održana prva radionica psihosocijalne podrške beskućncima

Prva radionica psihosocijalne podrške beskućnicima održana je 21. prosinca 2022. godine s temom „Čin zahvalnosti kroz darivanje“ na kojoj je sudjelovalo pet korisnika/ca.

Ciljevi ove radionice bili su:

  • posvjestiti si važnost zahvalnosti za vlastiti život i život drugoga
  • prepoznati u darivanju znak samonadilaženja i veće vrijednosti
  • izraziti ljubav i poštovanje kroz čin darivanja drugoga.

Radionica je uvodno predstavljena kroz način kako se izvodi i što se njome želi postići. Budući je vrijeme darivanja, sudionici radionice su samostalno pakirali poklone za svoje bližnje kao čin zahvalnosti kroz darivanje drugoga. Time se potaknula asertivnost i empatija prema drugome. Isto tako, kroz njihov kreativni rad se potaknula međusobna komunikacija kroz zajednički angažman. Pod tim vidom jačao se osjećaj vrijednosti i osobnog doprinosa. Sudionici radionice su nakon pakiranja poklona, na malim papirićima, pisali svoje želje za sebe i svoje bližnje za Božić i lijepili na papirnati bor. Također uz pomoć logoterapijski usmjerenog razgovora pojedini sudionici imali su priliku izraziti svoje dublje osjećaje, misli, nastojanja.

Projekt „Inovativan model socijalnog uključivanja, osnaživanja stručnjaka i jačanja kapaciteta Hrvatske mreže za beskućnike“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Skip to content