Skip to content

Sudjelovanje u 15. nacionalnom susretu o beskućništvu

Ove godine, CERANEO je sudjelovao u organizaciji 15. Nacionalnog susreta o beskućništvu u suradnji s Udrugom MOST, Hrvatskom mrežom za beskućnike i Udrugom sv. Jeronim. Kao dio susreta, CERANEO je sudjelovao u konferenciji „Lica beskućništva“ na svjetski dan beskućništva, 8. listopada 2021. u Splitu. Tijekom konferencije, CERANEO je prezentirao dokumentarni film „Nedokumentirani“ o problemima beskucništva u Hrvatskoj.

Svijest javnosti o beskućništvu limitiran je na najvidljivije beskućnike bez krova nad glavom- aspolutne beskućnike. Ljudi koji žive u neadekvatnim, ilegalnim i opasnim stambenim uvjetima i dalje se ne percipiraju kao beskućnici niti kao osobe u riziku od beskućništva.

Također, 9. listopada 2021. CERANEO predstavnici sudjelovali su u čišćenju plaže u Kaštelima zajedno s drugim članovima HMB-a.

Projekt „Inovativan model socijalnog uključivanja beskućnika, osnaživanja stručnjaka i jačanja kapaciteta Hrvatske mreže za beskućnike“ financira Ministratsvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Skip to content