Skip to content

ODRŽANA 4. EDUKATIVNA RADIONICA JAČANJA KAPACITETA “Jačanje aktivističkih i volonterskih upravljačkih aktivnosti OCD-a: novi oblici vladavine i socijalno poduzetništvo”

Dana 25. travnja 2024. godine putem Zoom platforme održali smo edukativnu radionicu za jačanja kapaciteta OCD-a -Jačanje aktivističkih i volonterskih upravljačkih aktivnosti OCD-a: novi oblici vladavine i socijalno poduzetništvo u sklopu projekta PROTEUS- Zaštita vrijednosti i temeljnih prava EU-a kroz sudjelovanje javnosti i pomoć civilnom društvu u srednjoj Europi (101091627).

Cilj ove radionice bio je jačanje aktivističkih i volonterskih upravljačkih vještina OCD-a, kroz upoznavanje s novim modelima vladavine koji prakticiraju socijalna poduzeća.

Sudionici su dobili nova saznanja o konceptu socijalnog poduzetništva, volonterstvu, aktivizmu i vrijednosnim orijentacijama socijalnih poduzeća, modelima vladavine i menadžmenata socijalnog poduzeća, principu hibridnosti, ulozi radnika, volontera i mnogih drugih, te konkretnih načina na koje istraživati više o socijalnom poduzetništvu i mnogo drugih zanimljivih informacija. Tijekom radionice prikazani su primjeri dobre prakse. Radionici je prisustvovalo 23 predstavnika OCD-a različitih profila OCD-a iz kojih dolaze.

Radionicu je vodio izv.prof.dr.sc. Danijel Baturina, – izvanredni profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studiju socijalnog rada i socijalne politike, koji se tom tematikom bavi niz godina, te na fakultetu diplomskog studija predaje kolegij Socijalna ekonomija i socijalno poduzetništvo, a također je izdao knjigu istoga naziva.

Posebice su se istaknuli primjeri uspješnih volonterističkih, menadžerskih modela ali i konkretan najpoznatiji primjer Humana Nove – i nagrade za socijalnog poduzetnika. Polaznici radionice imali su mogućnost aktivno sudjelovati na radionici pitanjima ili komentarima te su dobili mogućnost o navedenim temama individualno porazgovarati s predstavnikom radionice ili CERANEO-a tijekom mentorskog praćenja.

#edukacija #OCD #ruralno #pravaipolitikeEU

#Engaging Central Europe

Skip to content