Skip to content

11. nacionalni susret o beskućništvu

Kao osvrt na Svjetski dan beskućnika, od 10. do 11. listopada 2017. u Rijeci održan je Nacionalni susret o beskućništvu. Program susreta započeo je javnom akcijom na Korzu gdje je prikazan rad udruga koje na području Rijeke rade s beskućnicima. Konferencija „Situacije i perspektive u radu s beskućnicima“ započela je istog dana u 11 sati.

Na konferenciji su izv. prof. dr. sc. Zdenko Babić i izv. prof. dr. sc. Olja Družić Ljubotina predstavili rezultate istraživanja i smjernice prvog hrvatskog sveobuhvatnog istraživanja beskućništva u Hrvatskoj. Đordana Barbarić prezentirala je Izazove ETHOS tipologije dok je Dejan Travica govorio o beskućništvu u kontekstu ovisnosti. Drago Lelas je prezentirao modele uključenja beskućnika na tržište rada, a Zvonko Mlinar inovativne socijalne usluge za beskućnike. Helena Babić i Denis Maslov prezentirali su aktivnosti Hrvatskog nacionalnog nogometnog tima beskućnika.

Drugog dana Nacionalnog susreta, članovi HMB-a posjetili su sklonište za beskućnike koje udruga OAZA organozira te Ružu sv. Franje. Na kraju susreta održan je sastanak članica HMB-a gdje je bilo govora o trenutnim događanjima kao i zajednički plan za provedbu nadolazecih aktivnosti.

Skip to content