Skip to content

Webinar “Aktiviranje međugeneracijske solidarnosti kao resursa u pružanju socijalnih usluga”

16.05.2023. sudjelovali smo u webinaru “Aktiviranje međugeneracijske solidarnosti kao resursa u pružanju socijalnih usluga” u organizaciji Rehabilitacijskog centra za stres i traumu.

Voditeljica webinara upoznala nas je s teorijskim pojmovima vezanima uz međugeneracijsku solidarnost. U nastavku, prikazani su primjeri dobre prakse projekata koji uključuju starije osobe i mlade u zajedničkim aktivnostima. Naglašena je važnost učenja iz iskustva, uključivanja volontera te organizacija aktivnosti u kojima starije osobe mogu prenositi svoja znanja i vještine mlađim generacijama.

Kroz webinar je posebno izdvojen segment poticanja međugeneracijske suradnje u ruralnim zajednicama. Zajednice su to u kojima su starije osobe često izolirane zbog nedostatka tehnologije te neadekvatne mreže javnog prijevoza.

Znanja koja su nam prenesena na webinaru važna su za CERANEO. Uvidom u stanje u praksi, dobivamo potvrdu važnosti zagovaranja javnih politika kojima se bavimo. Trenutno kroz projekt “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u implementaciji Europskog stupa socijalnih prava u Hrvatskoj” zagovaramo primjenu Europskog stupa socijalnih prava u Hrvatskoj.

Projekt “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u implementaciji Europskog stupa socijalnih prava u Hrvatskoj” je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Skip to content