Skip to content

Objavljen indeks održivosti OCD-a u Hrvatskoj za 2021.

CERANEO je pripremio Indeks održivosti organizacija civilnog društva za 2021. godinu za područje Hrvatske. Indeks je pripremljen kroz projekt Indeks održivosti organizacija civilnog društva za središnju i istočnu Europu i Euroaziju kroz financijsku potporu USAID. Novo izvješće daje pregled stanja organizacija civilnog društva u Hrvatskoj za 2021. godinu.

Ovaj pregled daje alat lokalnim organizacijama civilnog društva za razumijevanje okoline u kojoj rade i njihovih kapaciteta za zagovaranje, održivost i komunikaciju s građanima.

Indeks održivosti OCD-a za središnju i istočnu Europu i Euroaziju prati stanje i trendove razvoja civilnog društva u 24 zemlje kroz posljednjih 20 godina. Indeks bilježi napredak i nazadovanja u 7 glavnih područja- zakonski okvir, organizacijski kapaciteti, financijska održivost, zagovaranje, pružanje usluga, infrastruktu i javni imidž.

Indeks održivosti nije se značajno promijenio u 2021. godini. Financija održivost ostala je ista. S druge strane, javni imidž OCD-a značajno se popravio u 2021. zahvaljujući brzom sektorskom odgovoru na potres i druge izazove u 2021. godini.

Preuzmi pdf

Skip to content