Skip to content

12. nacionalni susret o beskućništvu

12. Nacionalni susret o beskućništvu održan je od 9. do 11. listopadfa 2018. u Šibeniku.

Članovi Hrvatske mreže za beskućnike okupili su se ove godine kako bi obilježili Svjetski dan beskućnika te je gradonačelnik šibenika dao potporu stručnjacima koji brinu o beskućnicima.

U Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ postavljena je izložba Skriveni svijet beskućništva koja će putovati kroz sve članice HMB-a. Otvaranje izložbe slijedilo je nakon okruglog stola simboličnog naziva „Cesta nije dom“ na kojem je prikazan kratki film istog naziva koji je CERANEO izradio kroz trogodišnji program „Osnaživanje beskućnika, podrška stručnjacima i izgradnja inovativnog modela skrbi o beskućnicima“. Program financira Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

Okrugli stol adresirao je glavne izazove u području beskućništva s posebnim naglaskom na inovativne modele stambenog zbrinjavanja beskućnika i zapošljavanja beskućnika. Također, bilo je riječi o proširenju definicije beskućnika sukladno ETHOS tipologiji.

Zahvaljujemo organizratorima Caritas Šibenik i HMB što su nas ugostili i nadamo se da će se diskusija o kojoj je bilo riječi na susretu nastaviti u javnosti.

Skip to content