Skip to content

Nacionalni susret o beskućništvu 2022.

Od 5. do 7. listopada 2022. u Osijeku zajedno s Hrvatskom mrežom za beskućnike organizirali smo 16. Nacionalni susret o beskućništvu. U sklopu Susret organizirana je konferencija „Nova perspektiva za beskućnike“ 7. listopada 2022. pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Osijeka.

U sklopu konferencije predsjenik CERANEO-a prof. dr. sc. Gojko Bežovan održao je izlaganje „Kako europeizirati programe skrbi za beskućnike i učiniti ih održivim i učinkovitijim“. U sklopu izlaganja profesor je prikazao 19. načelo Europskog stupa socijalnih prava koje se tiče stanovanja i pomoći beskućnicima i apelirao na prisutne donositelje odluka na primjenu istog.

Europski stup socijalnih prava CERANEO posebno tematizira kroz svoj projekt „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u implementaciji Europskog stupa socijalnih prava u Hrvatskoj“ koji provodimo od rujna 2022. godine. Projekt “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u implementaciji Europskog stupa socijalnih prava u Hrvatskoj” podržan kroz Fond za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Skip to content