Skip to content

Održana radionica “O pravu i politikama EU (s posebnim osvrtom na zaštitu vrijednosti EU i temeljnih prava te OCD)”

U sklopu projekta „PROTEUS- Zaštita vrijednosti i temeljnih prava EU-a kroz sudjelovanje javnosti i pomoć civilnom društvu u srednjoj Europi“, 7.11.2023.g. održali smo  edukativnu radionicu jačanja kapaciteta za organizacije civilnog društva – o pravu i politikama EU (s posebnim osvrtom na zaštitu vrijednosti EU i temeljnih prava te OCD).

Cilj radionice je bio povećati svijest javnosti o pravu i politikama EU s posebnim osvrtom na zaštitu vrijednosti EU i temeljnih prava, kao i na civilno društvo općenito.

Sa sudionicima radionice raspravljalo se o iskustvima promicanja vrijednosti EU, promicanju i zaštiti ljudskih prava, o iskustvima članstva u organizacijama civilnog društva, razmjenama i studijskim boravcima u EU članicama, provedbi projekata na ovu temu te što je sve potrebno poduzeti za doslijedniju europeizaciju Hrvatske. Radionici je prisustvovalo 15 predstavnika OCD-a, različitih profila OCD-a iz kojih dolaze.

Radionicu je vodio prof.dr.sc. Gojko Bežovan. – redoviti profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijski centar socijalnog rada, s dugogodišnjim iskustvom praćenja civilnog društva u zemlji i inozemstvu, kao i politika EU-a.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali!

#edukacija #OCD #ruralno #pravaipolitikeEU

#Engaging Central Europe

Skip to content